Wintersport vakantie in Frankrijk

Wintersport

De komst van de winter betekent is voor veel mensen een uitstekende gelegenheid om op vakantie te gaan. Niet alleen wordt er gekozen voor zonvakanties maar ook wintersportvakanties zijn erg populair. Zo hebben Oostenrijk, Zwitserland en Italië populaire wintersportgebieden, een opkomend wintersportland is Frankrijk. Waar Oostenrijk, Zwitserland en Italië het moeten doen met de bescheiden afstanden van 305, 193, 385 kilometer bezit Frankrijk maar liefst 600 kilometer aan pistes! Frankrijk is het land voor de gevorderde skiër daarnaast is er sprake van sneeuwzekerheid door de hoogte van het Franse skigebied. Top 5 Franse wintersportgebieden zijn: Les Portes du Soleil, Les Trois Vallées, Paradiski, Espace Killy en Le Grand Massif.

De voorpret van de wintersport vakantie begint met het plannen van de reis, kiest u voor auto, bus of trein. Valt de keuze op Frankrijk als wintersportvakantie zullen veel vakantiegangers voor de auto kiezen. Inventariseer voor de vakantie hoeveel u kwijt zult zijn aan bezinekosten en aan de kosten van tolwegen. Daarnaast moet u zorgen dat u winterklaar bent, controleer voordat u vertrekt altijd de koelvloeistof, olie en ruitenwisservloeistof.  Tip: kies voor de ruitenwisservloeistof een variant waar antivries op staat. Daarnaast is het verstandig om van te voren uw autoverzekering te checken, mocht u een ongeluk veroorzaken dan weet u waar u wel en niet voor verzekerd bent. Tevens is het prettig om lid te zijn van de ANWB. Voor 50 euro per jaar kunt u gebruik maken van de voordelen van de Wegenwacht Nederland. Het belangrijkste onderdeel van de auto winterklaar maken zijn de banden, kiest u voor alleen winterbanden of een combinatie van de juiste banden met sneeuwkettingen. Check altijd voordat u op vakantie gaat of u écht winterklaar bent.

Naast het afsluiten van een autoverzekering het ook erg belangrijk om uiteraard ook andere verzekeringen op orde te hebben. Wees dus goed voorbereid op vakantie!

Privacy Policy