Zoek de juiste wijn! Welke wijn kun je drinken bij welk gerecht?

We hoeven de gemiddelde Frankrijk liefhebber niet te vertellen dat er een heleboel Franse wijnen bestaan en dat het grootste deel hiervan geweldig smaakt bij menige (Franse) maaltijd. De kunst is natuurlijk om de juiste wijn bij de juiste maaltijd te zoeken.

Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Past de rode wijn nou het best bij de vis of bij de groenten? En waarom zou je zoete witte wijn niet drinken bij de kip maar wel bij zout vlees zoals rund? Om je een handje te helpen hebben we hieronder een handig plaatje waarbij verschillende soorten wijn worden gekoppeld aan verschillende gerechten.

Hoewel smaak altijd een subjectieve kwestie is, kun je hier in ieder geval een rode draad terugvinden voor veel types wijn.

 wine-and-food-pairing

Privacy Policy