Fantastisch wandelen door de Franse Alpen

frgekBijna iedereen kent de Franse Alpen als een bekende wintersport bestemming, maar er kan natuurlijk ook fantastisch gewandeld worden.  Er is dan ook veel informatie te vinden met tips over de mooiste wandelroutes.

Waar de Franse Alpen om bekend staan…

De Tour du Mont Blanc is een beroemde en adembenemende trektocht van 9-11 dagen langs de hoogste berg van Europa. Deze uitdagende tocht ziet een zeer gevarieerd landschap en veel comfortabele hutten op de route. Hoewel u dus geen kampeerspullen hoeft mee te dragen, moet de zwaarte van deze trek niet worden onderschat en zijn een goede conditie en voorbereiding een vereiste. Het gebied ziet ook veel mogelijkheden voor dagtochten en andere kortere bergwandelingen rond de Mont Blanc. Een andere wandelaanrader is “Parc National de Vanoise”, waar u meerdere dagtochten en een vierdaagse trek langs schitterende uitzichten kunt vinden.

Tips ter voorbereiding op de Alpen

Waar of hoelang u ook in de Alpen gaat wandelen, er moet altijd rekening worden gehouden met koud weer. Het dragen van “laagjes” is essentieel voor een goede uitrusting. Op deze manier kunt u makkelijk iets uittrekken als het warm is of wanneer u een stevige helling beklimt, en makkelijk iets aantrekken tijdens de pauzes, koude nachten en als bescherming tegen wind, regen en sneeuw. Voor bergtochten wordt het “3-lagen systeem” aangeraden, bestaande uit een onderlaag, tussenlaag en buitenlaag.

  • De onderlaag dient voor de vochtregulering en de eerste verwarming, en moet ervoor zorgen dat het lichaamsvocht dat je verliest snel wordt doorgevoerd aan de tweede laag. Lopen met een nat T-shirt is niet alleen onaangenaam, maar kan tevens voor onderkoeling zorgen.
  • De tussenlaag geeft extra warmte en dient voor de verdere vochtafvoer. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere warme fleece-trui.
  • De buitenlaag zorgt voor bescherming tegen wind, regen, hagel en sneeuw. Een waterdichte jas is essentieel, maar voor comfort is een “ademende” waterdichte jas het beste.

drielagen-systeem-running

Privacy Policy