Frankrijk: ideale bestemming voor de geoefende wintersporter

Frankrijk is niet alleen een zeer geschikt land om in de zomermaanden op vakantie te gaan, het land is ook sterk in opkomst als wintersportbestemming. Vele duizenden mensen reizen jaarlijks naar de verschillende prachtige wintersportgebieden die het land rijk is, en dit aantal groeit alleen maar. Niet zo verwonderlijk als je ziet dat Frankrijk met liefst 600 kilometer aan pistes ver uitsteekt boven populaire bestemmingen als Oostenrijk (305 kilometer), Zwitserland (193 kilometer) en Italië (385 kilometer). Frankrijk is dan ook de ideale bestemming voor de geoefende skiër of snowboarder.

frankrijk-wintersport-ervaren

Wanneer je in Frankrijk op wintersport gaat heb je een gigantische keuze aan gebieden. De vijf populairste gebieden zijn Les Portes du Soleil, Les Trois Vallées, Pradiski, Espace Killy en Le Grand Massif. Daarnaast zijn er nog tientallen kleinere gebieden, die vooral aantrekkelijk zijn voor beginnende wintersporters en mensen die van rustigere bestemmingen houden. De wintersportplaatsen in Frankrijk staan bekend om hun grote aaneengesloten gebieden. Ze liggen bovendien gemiddeld flink hoger dan bijvoorbeeld in Oostenrijk.

Wie besluit om het komende seizoen in Frankrijk op wintersport te gaan, zal dus goed moeten kijken welk gebied het meest geschikt is. Zeker wanneer je liefhebber bent van après-ski, moet je in Frankrijk goed zoeken. In grote skiplaatsen als Val Thorens, Les Deux Alpes en Tignes hebben Nederlanders inmiddels wel bars geopend, maar over het algemeen zijn er weinig uitgaansmogelijkheden in de Franse skigebieden.

wintersport-frankrijk-horeca

De grote hoogtes waarop de prachtige Franse pistes liggen dwingen je wel tot enige aanpassing. Zo is het dragen van degelijke kleding en schoeisel belangrijk. Vooral het schoeisel kan cruciaal zijn voor een geslaagde wintersport. Draag je niet de goede skischoenen of snowboardschoenen, dan kan je vakantie zomaar verpest worden door blessures en/of blaren. Laat je dus vooraf goed adviseren. Daarnaast is het aan te raden om degelijke snowboots mee te nemen. De temperaturen kunnen op de hoogtes in Frankrijk behoorlijk laag zijn en tijdens een wandeling door de fantastische bergen wil je natuurlijk geen bevroren voeten krijgen!

Privacy Policy