3 tips voor een autovakantie in Frankrijk

Nederlanders trekken het hele jaar met de auto richting Frankrijk voor een vakantie. Niet alleen voor zomervakanties, maar ook voor wintersportvakanties is Frankrijk de ideale bestemming. Daarom geven we je hier drie belangrijke tips voor wanneer je op vakantie gaat naar Frankrijk.

Verplichte alcoholtest

In Frankrijk is het sinds 1 juli 2012 verplicht een alcoholtest in de auto te hebben. Dit geldt dus ook voor Nederlanders die op (door-)reis zijn in het land. Het gebruiken van de test is niet verplicht. De handhaving van de wet is door de overheid echter voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Vermijd tolwegen?

Een van de grote nadelen van rijden door Frankrijk is de tol die je (letterlijk) betaalt. Maar het is mogelijk om de peage te vermijden. Dit kan al snel oplopen tot tachtig euro. Je kunt ervoor omrijden, maar soms is het juist goedkoper om dit niet te doen. Je kunt namelijk omrijden, of erger nog verkeerd rijden. Hierdoor verbruik je alsnog meer brandstof. Denk hier dus vooraf goed over na en stippel je route zorgvuldig uit.

Degelijke auto

Daarnaast kun je in Frankrijk te maken krijgen met moeilijke omstandigheden: bergen, onweer, steenslag enzovoort. Daarom is het belangrijk dat je een degelijk auto rijdt. De populaire Franse automerken maken bijvoorbeeld auto’s die hier uitermate geschikt voor zijn. Zorg dat je auto voor de vakantie een beurt heeft gehad, zodat je niet met vermijdbare mankementen komt te staan!

Privacy Policy