Wereldwijd genieten van de Franse keuken

cuisine-coverGeen land ter wereld waar men de finesses van het koken zo goed beheerst als in Frankrijk. De gerechten uit de Franse keuken staan dan ook bij elke koksopleiding bovenaan het lijstje met hoogst haalbare vaardigheden. De Franse smaak wordt internationaal zelfs zo gewaardeerd dat UNESCO de culinaire kunsten van het land toevoegde aan de lijst met ontastbaar cultureel erfgoed heeft toegevoegd.

Dat men over de hele wereld het Franse eten en een bijbehorend wijntje zo kan waarderen, betekent dat je ook echt overal wel goede Franse restaurants kunt vinden. We zetten even een paar bijzondere plekken voor je op een rij:

1. Baccarat Crystal Room in Moskou, Rusland

In deze voormalige apotheek kun je in alle luxe genieten van de heerlijkheden die de Franse keuken te bieden heeft. Het is niet het meest goedkope restaurants van Moskou maar daar staat wel een onvergetelijke ervaringen tegenover, zowel wat betreft smaak als sfeer.

2. Café Swotha in Patan, Nepal

Europees eten doen we uiteraard ook buiten Europa. Nepal bijvoorbeeld heeft niet alleen een uitstekend lokale  restaurant, maar doet het ook ontzettend goed op internationaal niveau. In Patan vind je keukens uit heel de wereld en met name ook de Franse keuken doet het hier erg goed. Naast de internationale keukers biedt Patan nog iets bijzonders, namelijk de Shankar Narayan tempel, die door de Nepalezen als één van hun meest heilige plekken wordt gezien.

3. Le Rossini in Antananarivo, Madagascar

Madagascar is een bijzonder eiland waar je van de ene verrassing in de andere valt. Zowel wat betreft natuur en cultuur, maar zeker ook op het gebied van eten. De keuken in Madagascar kent natuurlijk al de enige Franse invloeden als voormalige kolonie, maar bij Le Rossini is het op en top Frans wat de pot schaft.

4. Boas in Deventer, Nederland

Wie zegt dat je ver van huis moet om te genieten van Franse heerlijkheden? Restaurants Boas in het Overijsselse Deventer werd in 2012 verkozen tot het ‘fijnste Franse restaurant van Nederland’. Wil je buiten je reizen om dus eens lekker Frans eten, dan kom je in Deventer prima aan je trekken.

5. Bar Boulud in Londen, Engeland

Hoewel de Engelsen de draak steken met Fransen wanneer ze maar kunnen, moeten ze op culinair gebied in de Fransen hun meerderen erkennen. Er zijn dan ook genoeg goede Franse restaurants in Engeland te vinden, waarvan Bar Boulud in Londen absoluut één van de beste is.

Privacy Policy