De leukste uitjes voor de kinderen in Frankrijk

Als je met kinderen op vakantie naar Frankrijk gaat is er genoeg te doen. Lekker buiten ravotten in de zeeën, rivieren, meren of bossen. Maar soms wil je ook iets anders ondernemen. In Frankrijk zijn tal van leuke attractieparken voor de kinderen. We hebben er een paar ter inspiratie op een rij gezet.

Disneyland Parijs

Dit is wel het bekendste pretpark van Frankrijk. Met een bezoek aan dit park maak je kennis met de magische wereld van Disney. In het park zijn wel meer dan 60 attracties, shows en parades. Voor jong en oud een hele beleving.

Parc Astérix

Dit attractiepark is gebaseerd op de stripfiguren Asterix en Obelix. Het ligt ongeveer 35 kilometer ten noorden van Parijs. Het is geopend van april tot november. In het park zijn diverse achtbanen en waterattracties verdeeld over een aantal thema’s waarin Asterix en Obelix hun avonturen beleefden zoals Egypte, Griekenland en het land van de Vikingen. Naast de attracties zijn er ook shows met de bekende stripfiguren en is er een dolfijnen en zeeleeuwen show.

Vulcania

De Auvergne staat bekend om de vulkaangebieden. In St-Ours-les-Roches ligt het themapark Vulcania. Door middel van allerlei activiteiten, attracties, films en exposities kan het hele gezin alles leren over vulkanen. Het park is geopend van maart tot en met november.

Nausicaá

Nausicaá is een plek vlakbij Calais waar jong en oud kan leren hoe de oceanen van de wereld beter beheerd en behouden kunnen worden. Op een interactieve, educatieve en leuke manier wordt iedere bezoeker meegenomen in de onderwaterwereld. Uiteraard ontbreken de dieren ook niet. Er zijn onder andere roggen (die je kunt aaien), zeeleeuwen, allerlei tropische vissen en echte haaien.

Réserve Africaine

Gaat u op vakantie naar de Languedoc? Dan is het Réserve Africaine, oftewel Afrikaans reservaat, een bezoekje waard! Niet ver van Narbonne ligt het reservaat van meer van 300 hectare groot. Meer dan 3.800 dieren leven hier, onder andere antilopen, buffels, struisvogels, zebra’s, leeuwen, beren, neushoorns, olifanten, chimpansees, krokodillen en nog veel meer. Je kunt met de auto of wandelend door het park.

Océanopolis

In Bretagne ligt het prachtige aquarium attractiepark Océanopolis. Hier kan je alle wereldzeeën ontdekken en leren kennen. Verdeeld over vier paviljoens kan je kennis maken met de flora en fauna van de verschillende oceanen.  Je ziet bijvoorbeeld prachtig koraal, maakt kennis met de mangrove en ontmoet dieren als de haai en de zeeschildpad. Voor jong en oud een leuke en leerzame dag uit!

France Miniature

article-2181375-144BB92B000005DC-605_634x437Madurodam is Nederland in het klein. France Miniature, de naam zegt het al, is heel Frankrijk in het klein! Het park ligt in Elancourt in de streek Ile-de-France, ongeveer een uur rijden van Parijs. Frankrijk hebben ze in het park verdeeld over zes regio’s waar de belangrijkste hoogtepunten van het land zijn nagemaakt met meer dan 2.000 miniaturen.

Uiteraard heeft Frankrijk nog meer attractieparken verdeeld over het hele land waar je tijdens je vakantie je prima een dagje kunt vermaken. Via een handige website zijn nog meer parken op te zoeken.

Privacy Policy