De Franse Alpen ontdekken met het hele gezin

wandelen alpen

Wandelen in de Franse Alpen. Eerder dit jaar schreven we er al een artikel over, want het is een fantastische vakantiebestemming. En niet alleen voor professionele wandelaars of bergbeklimmers, ook voor gezinnen met (kleine) kinderen zijn er veel mogelijkheden om van de Franse Alpen te genieten.

Met de auto

Als je kinderen jong zijn, of wanneer je gewoonweg niet echt zin hebt in een al te actieve vakantie, dan is de auto een hele goede optie. Je kunt dan de Route des Grandes Alpes nemen. Deze route leidt je van het uiterste noorden van de Franse Alpen (Thonon-Les-Bains, bij het meer van Genève) naar het zuidpunt bij Menton, aan de Middellandse Zee. De volledige route kost je ongeveer 28 dagen en dat is, vooral voor kinderen, misschien wat veel reistijd. Maar ook een deel van de route kan je de mooiste uitzichten bieden. Ideaal als je wel van de bergen wilt genieten, maar geen geoefende wandelaar bent.

Combi: ontspanning en actie

Als je juist wel graag een actieve vakantie hebt, dan bieden de Franse Alpen voor ieder wat wils. In de wat lager gelegen gebieden bevinden zich veel familiecampings bij mooie zwemmeren. Neem bijvoorbeeld het meer van Annecy: gelegen aan de voet van het hooggebergte. Vanaf hier ben je heel snel op plekken waar mooie wandelingen beginnen, dagtochten, en ook de Mont Blanc is gemakkelijk te bereiken. Met een liftje omhoog en je staat op meer dan 4000 meter hoogte op de hoogste berg van Europa!

meer van annecy

Huttentochten

Ben je echt op zoek naar een wandelvakantie? Dan is een huttentocht erg geschikt. En schrik niet: veel tochten zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Neem bijvoorbeeld de gezinstrektocht door Parc National du Mercantour. Hier loopt een 5-daagse wandeltrektocht door het zuidelijkste gedeelte van het nationaal park. De tocht is uitermate geschikt voor beginnende wandelaars, want de paden en markering zijn goed. Daarnaast is het hoogteverschil per etappe nooit meer dan 650 meter. En uiteraard heb je de mogelijkheid om langer dan één nacht in een hut te blijven. Op die manier kun je de tocht goed aanpassen op jullie tempo en niveau.

De Franse Alpen bieden dus voor ieder wat wils. Dus mocht je nog geen vakantiebestemming hebben voor dit jaar: ga eens onderzoeken wat Frankrijk jou te bieden heeft! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Privacy Policy