Ontdek Frankrijk onder de Brug van Millau

Millau is een bekende plaats in Frankrijk, maar eigenlijk is de plaats bij de meeste toeristen enkel bekend omdat er tol betaald moet worden om over de Brug van Millau te mogen rijden. Zonde, want het is meer dan de moeite waard om ook eens een stop te maken en nader kennis te maken met de plaats. Deze heeft namelijk veel moois te bieden en dan is het de tol toch nog net even wat meer waard.

De Brug van Millau

Brug van Millau

De Brug van Millau zelf is vooral bekend omdat de brug zo lang is. Deze is namelijk ongeveer 2500 meter lang en behoort tot ’s werelds hoogste en langste viaducten. Helaas is het zo dat de brug aan weerzijden is voorzien van windschermen, waardoor het niet al te bijzonder is om eroverheen te rijden. Dit zorgt er toch vaak voor dat men de tol wat zonde van het geld vindt. Door Millau te bezoeken en de bezienswaardigheden te bewonderen wordt het de tocht toch zeker meer waard.

De Tempeliers Vesting

Templiers vesting MillauLa Couvertoirade is de vesting van de zogenaamde Tempeliers en is te vinden in de directe omgeving van Millau. Het is zeker meer dan een bezoek waard, want het is een bezienswaardigheid die je niet snel zult vergeten. Overigens komt ook de populaire Roquefort kaas uit deze streek. Je kunt direct ook even een bezoek brengen aan Larzac en de Causse, de hoogvlakte, aan de zuidzijde van de plaats Millau.

Een bezoek aan Graufesenque

Graufesenque is een archeologische vindplaats en wordt regelmatig door toeristen bezocht. Ook Fransen nemen er graag een kijkje wanneer zij in de buurt zijn. Aan de hand van de vondsten die in dit gebied zijn gedaan heeft met vast kunnen stellen dat er in een ver verleden heel veel pottenbakkerijen aanwezig waren in het gebied. We hebben het dan over de tijd direct na Christus, in de eerste eeuw. Natuurlijk is hier ook meer over te leren in het museum van de plaats. Hier kun je niet alleen alles te weten komen over de geschiedenis van Millau, maar ook over de handschoenen- en lederindustrie waar de plaats bekend om staat.

De klokkentoren van Millau

Millau werd tijdens de Franse revolutie zwaar getroffen en ook heeft de plaats meerdere malen te maken gehad met een religie-oorlog. Door deze zware perioden in het verleden heen heeft de klokkentoren zich letterlijk staande weten te houden. De klokkentoren heeft een hoogte van meer dan zestig meter en er is nog een kerk bij te vinden. Hier moet wel bij worden gezegd dat de kerk en de klokkentoren flinke klappen hebben gehad in het verleden, dus verwacht geen mooie kerk te vinden. Het zijn juist de kerk en de klokkentoren die duidelijk maken hoe zwaar Millau het te lijden heeft gehad. Op bepaalde plaatsen in het historische centrum, dat overigens bijzonder klein is, kun je ook nog zien dat er zware tijden zijn geweest.

Andere tips in Millau

MillauBreng je een dagje door in de plaats Millau, dan is het zeker een goed idee om met mooi weer eens te genieten van het kalme water van de Tarn. Hier is het toegestaan om te pootjebaden. Een uniek uitje in de plaats is ook wel een bezoek aan het Micropolis. Dit park wordt omschreven als een dierentuin, maar je moet niet verwachten dat je hier ook apen, olifanten en giraffen kunt vinden. Het is namelijk een dierentuin waar uitsluitend insecten te vinden zijn, en natuurlijk bewonderd kunnen worden.

Privacy Policy