Autoreis Frankrijk

img19

Wie met de auto naar Frankrijk gaat, heeft natuurlijk alles van te voren gecheckt. Is de bandenspanning in orde, werkt de verlichting goed, zit er voldoende ruitenwisservloeistof in het reservoir? Toch komen veel mensen op hun reis naar Frankrijk soms voor vervelende verassingen te staan. Van een vervelend griepje tot autopech, dankzij een goede voorbereiding verkleint u de kans om voor onverwachte en onaangename verassingen komen te staan.

Wanneer u naar Frankrijk gaat is het verstandig een kopie van uw verzekering, autoverzekering, en rijbewijs te maken en deze in uw bagage te bewaren. Ook is het van groot belang om bij uw verzekeringsmaatschappij na te vragen of zowel u als uw voertuig wel voldoende verzekerd is voor de geplande reis. Veel mensen vergeten vaak om de groene verzekeringskaart te raadplegen. Hierop staat namelijk vermeld of uw auto wel of niet verzekerd is in Frankrijk en andere landen die u passeert tijdens de rit. Wanneer dit niet het geval is, kunt u in de meeste gevallen een reisverzekering afsluiten. Daar zit ook vaak een autoverzekering bij in.

Via diverse sites op het internet kunt u snel en gemakkelijk uw premie voor uw reisverzekering bepalen. Deze is afhankelijk van de duur van uw vakantie, het aantal personen en vervoersmiddel dat u gebruikt. Dankzij de handige vergelijkingssites kunt u snel en overzichtelijk de juiste reisverzekering kiezen die het beste bij uw vakantie past. Het is verstandig op deze verzekering niet te bezuinigen, extra uitbreidingen op de verzekering zijn meestal tegen relatief lage kosten af te sluiten. Mocht er wat voorvallen dan bent u in ieder geval goed verzekerd.

Verder is het van belang om een opgeladen telefoon met voldoende beltegoed mee te nemen. Zo kunt u in geval van nood altijd iemand bellen. Wanneer u internet denkt te gebruiken op uw mobiele telefoon is het verstandig om bij uw provider te informeren of u rekening moet houden met een datalimiet. Een datalimiet houdt niets meer in dat u per dag, week of maand een aantal MB mag verbruiken aan internetactiviteiten zonder dat er extra kosten worden berekend.

Bij sommige providers, zoals KPN wordt dit automatisch geregeld en hoeft u verder geen stappen te ondernemen. Dit staat automatisch aan voor alle klanten met een KPN abonnement.

Voor prepaid klanten is bij KPN geen datalimiet vastgesteld. Dit omdat prepaidklanten met hun mobiele telefoon geen gebruikmaken van internet in het buitenland.

Het kan ook zijn dat uw provider geen datalimiet heeft vastgesteld. Wanneer er geen datalimiet is, dan kunt u onbeperkt gebruik te maken van de internet verbinding zonder dat er extra kosten in rekening gebracht worden.  Het is verstandig dit alvorens u op reis gaat dit even na te vragen bij uw provider.

Privacy Policy