Frankrijk

Eiffeltoren

Wanneer je de naam Frankrijk uitspreekt komen meteen alle bekende vakantieoorden voorbij.

Iedereen heeft zo zijn eigen hoogtepunten tijdens een vakantie in het buitenland. Wat de een fantastisch vindt, is voor een ander niet eens boeiend genoeg. Frankrijk is met stip op nummer één een vakantieland wat voor iedereen leuke activiteiten en bezienswaardigheden te bieden heeft.

De hoofdstad Parijs.
Zeg Parijs en iedereen denkt meteen aan de Eiffeltoren, Arc de Triomphe en niet te vergeten de welbekende Moulin Rouge. Naast al deze prachtige bezienswaardigheden heeft Parijs ook genoeg cafés, restaurants, winkels en niet onbelangrijk, een goed openbaar vervoer.

Wanneer je een Hotel, appartement of andere accommodatie huurt, dan is het handig om een redelijk centraal gelegen locatie uit te zoeken. Met de handige ondergrondse metro’s, die relatief goedkoop zijn, hoef je geen grote afstanden te lopen naar de bezienswaardigheden en je staat binnen zeer korte tijd aan de andere kant van de stad.

Normandië
Ook voor degene die van geschiedenis houden, heeft Frankrijk genoeg te bieden. Normandië is zo’n plek waar een stuk geschiedenis is geschreven. Tijdens de tweede wereldoorlog hebben hier duizenden soldaten een barre strijd gevoerd tegen het Duitse nazi leger van Adolf Hitler. Wie gewoon een rustige strandwandeling wil maken, zit op Normandië ook goed, er zijn namelijk ook tientallen stranden waar je als toerist heerlijk kan genieten van de prachtige kust.

Versailles
Deze plaats ligt op een klein half uurtje van Parijs. Versailles is vooral bekend vanwege het paleis dat er staat. Ook de pittoreske straatjes zijn leuk om eens door te wandelen.
Disneyland Parijs
Op ongeveer 5 00 kilometer van Nederland, ligt dit zeer beroemde pretpark. Een leuk avonduren park voor groot en klein. Dit park heeft naast spannende achtbanen ook prachtige magische attracties en je kan er zelfs blijven overnachten in het Disneyland Hotel.

Provence
Iedereen kent ze van de reclame, de oude gepensioneerde bewoners die een potje jeu-de-boules spelen of op het dorpsplein samenkomen om zo de dag en het lokale nieuws te bespreken.
Maar de Provence biedt meer dan alleen deze kleine sfeervolle dorpjes. Je vindt er ook prachtige natuurgebieden, zo staat de provence bekend om zijn prachtige lavendel velden, en je kunt kennis maken met de Franse cultuur.

Pyreneeën en Ardèche
Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Frankrijk naast de Ardennen heeft Frankijk meerdere prachtige natuurgebieden. Zo is waarschijnlijk het bekendste park wel Pyrenees National Park. Het ligt tegen de Spaanse grens en heeft zeer veel wateren en adembenemende wandelroutes, vaarroutes en fietsroutes. Daarnaast is het een gebied met zeer veel beschermde vogelsoorten.

Privacy Policy