Wandelen in de mooiste bergen van Frankrijk

Wandelen In FrankrijkFrankrijk is een prachtig vakantieland dat toch voornamelijk zo populair is door de aanwezigheid van de indrukwekkende bergen. Je kunt er in de winter de meest uiteenlopende wintersporten uitoefenen en in de zomer kun je er aangename wandelingen maken. Nederland is zo plat als een dubbeltje, zoals liefhebbers van bergen graag aangeven, en dan is Frankrijk toch wel hét land om de hoek waar je wel kunt genieten van bergen.

De meest indrukwekkende bergen van Frankrijk

Er zijn eindeloos veel bergen te vinden in Frankrijk en de bergketens hebben stuk voor stuk wel iets moois te bieden. Het is dan ook niet vreemd dat de outdoor actievelingen zich uitstekend kunnen vinden in de natuur van dit land. Denk onder meer eens aan de Vogezen, de Alpen, het Centraal Massief, de Pyreneeën, de Jura en natuurlijk de zuidelijke Ardennen. Voor toeristen die vooral bergen willen bewonderen en verkennen is er meer dan voldoende keuze in Frankrijk.

De Alpen en de Pyreneeën zijn het mooist

Vallei HikingGlooiende heuvels voor ontspannen wandel- en fietstochten zijn overal te vinden in Frankrijk, maar wie echt wil genieten van wat uitdaging hier en daar, prachtige uitzichten en veel diversiteit kiest toch voor een wandeltocht tussen de toppen van de Pyreneeën en de Alpen. Uiteindelijk hebben alle gebergten in Frankrijk hun eigen kenmerken, kwaliteiten en charmes, maar volgens de echte outdoor liefhebbers zijn de Alpen en de Pyreneeën absoluut het mooist.

Een tocht door de Alpen

De Alpen zijn internationaal bekend en worden jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. Niet heel vreemd, want in dit gebergte is de berg te vinden die op de tweede plaats van hoogste toppen op Europees gebied staat. Dit is namelijk de Mont Blanc, met een hoogte van maar liefst 4.810 meter. Er staan nog diverse indrukwekkende bergen omheen, namelijk de Mont Blanc de Tacu, de Mont Maudit en de Dome du Goûter. De Alpen liggen in vier verschillende departementen: Alpes-Maritimes, Isère, Haute-Savoie en Savoie. De Tour de France loopt door de Alpen, namelijk bij de Mont Ventoux, en ook de bekende goede doelenrit wordt hier gereden, de Alpe d’Huez. Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken te vinden in de Alpen, zoals onder meer de Goûter-route, het indrukwekkende Nationaal Park Mercantour en voor de skiliefhebbers is er de Val d’Isère en de Val Thorens.

Een tocht door de Pyreneeën

Berg GebouwDe Pyreneeën zijn ideaal voor iedereen die tijdens de vakantie in Frankrijk lekker actief bezig wil zijn. Het gebergte is bijzonder groot en ligt dan ook niet alleen in Frankrijk, maar ook in Spanje. Het is namelijk precies op de grens tussen deze twee landen te vinden. De Pyreneeën liggen in vier verschillende regio’s van Spanje en in zes departementen van Frankrijk. Het deel in Frankrijk is voornamelijk gevuld met steile en strakke hellingen en relatief kleinschalige valleitjes. Het is mogelijk om het gebergte te gaan verkennen vanuit een treintje. Dit treintje wordt ook wel Le Petit Train Jaune genoemd en staat onder toeristen wel bekend als de Kanarie. De Pyreneeën zijn vooral zo geschikt voor de actieve vakantiegangers omdat er zoveel diversiteit in de mogelijkheden te vinden is. Je kunt er onder meer raften, kajakken, wandelen, fietsen en klimmen. Er zijn indrukwekkende routes te vinden in het gebergte, zowel voor de ervaren als de minder ervaren sporter.

Privacy Policy