Dé 5 zaken waar Parijs bekend om staat

Parijs is een heerlijke stad om te bezoeken. Je kunt er de mooiste bezienswaardigheden vinden, eindeloos slenteren door de straatjes en over de pleinen, winkelen tot je erbij neervalt en ontspannen varen onder de bruggen door, waar muzikanten en straatkunstenaars zich onder verzamelen. De hoofdstad van Frankrijk staat bekend om veel mooie en inspirerende zaken, waaronder de volgende vijf.

1. Natuurlijk, de Eiffeltoren

Eiffel torenWie Parijs bezoekt kan de Eiffeltoren eigenlijk niet over het hoofd zien. Veel mensen wankelen al bij de gedachte tot de eerste verdieping van het gigantische ontwerp te gaan. Als je naar boven wilt moet je rekening houden met lange wachttijden, maar het uitzicht is dit meer dan de moeite waard. Een intiem diner boven de wolken behoort tot de mogelijkheden binnen de toren. Bij Jutes Veme, een gastronomisch restaurant op de tweede verdieping, geniet je niet alleen van een fenomenaal uitzicht over Parijs, maar word je ook culinair verwend. Dit restaurant, op 125 meter hoogte, wordt beschouwd als een van de beste van Frankrijk

2. Het Louvre voor de kunstliefhebbers

LouvreAlle kunstliefhebbers moeten een kijkje hebben genomen bij het Louvre wanneer zij in Parijs of omgeving verblijven. Het Louvre is vooral bekend vanwege de Mona Lisa die er is te zien, maar om de rest van de grote collectie kunstwerken goed te kunnen bekijken heb je meer dan een dag nodig. Het enorme gebouw, dat al een bezienswaardigheid op zich is, biedt ruimte aan een enorme kunstcollectie die je zeker niet mag missen. Het Louvre zelf is zeker ook prachtig om te zien als het buiten donker is.

3. Le Mur des Je t’aime

Love WallMuren kunnen bij mensen bepaalde gedachten teweeg brengen wanneer zij ergens voor staan. Denk maar aan de Chinese muur of de Klaagmuur. Jaarlijks bezoeken vele toeristen deze muren om verschillende, vaak persoonlijke redenen. Een muur in Parijs die iets bij mensen los maakt is te vinden aan Square Jehan Rictus en is te vinden tussen de fruitbomen en rozen. Deze muur, Le Mur des Je t’aime, is veertig vierkante meter groot en brengt een pure ode aan de liefde. Op de muur staat in meer dan 300 talen ‘ik hou van jou’ geschreven.

4. Voor de heerlijke lekkernij

Gerard MulotOntzettend veel mensen zijn gek op chocolade en Frankrijk weet precies hoe chocolade hoort te zijn. Alle chocoladeliefhebbers kunnen een atelierbezoek brengen aan een echte chocolatier. Gérard Mulot, al 25 jaar het brein achter de bekende patisserie aan Saint-Ger-main-des-Près, gunt je een blik achter de schermen van zijn chocoladeparadijs en laat een ieder genieten van producten waar het water van in de mond loopt. Natuurlijk is hier ook de beste chocolade te verkrijgen, van eenvoudige repen tot luxe Parijse bonbons. Jong en oud zijn van harte welkom deel te nemen aan de rondleidingen die ongeveer 45 minuten duren. Daarbij kan gekozen worden voor een Engels- of Franstalige gids.

5. De pure streekwijnen van Frankrijk

Wijnstreken FrankrijkFrankrijk is het land van de pure streekwijnen. Het gemiddelde restaurant in Parijs kan je dan ook een flinke wijnkaart aanbieden met heerlijke wijnen uit de meest populaire streken van het land. Onder deze populaire wijnstreken kun je onder meer Corsica, Loire, Bourgogne, Languedoc-Roussillon, de Rhônevallei en Bordeaux vinden.

Privacy Policy