Een bezoek aan Disneyland Resort Paris in Frankrijk

Ingang Disneyland Parijs

Ga je op vakantie naar Frankrijk en zoek je naar het ultieme uitje tijdens je verblijf in dit land? Dan staat een bezoekje aan Disneyland Resort Paris natuurlijk wel bovenaan de lijst. Dit attractiepark weet de harten te stelen van zowel kinderen als volwassenen. Wie wil er nu niet op de foto met de ‘echte’ Mickey Mouse? Natuurlijk zijn het ook de vele leuke, spectaculaire en indrukwekkende attracties die ervoor zorgen dat dit attractiepark behoort tot de meest populaire attractieparken wereldwijd.

Hoe het begon voor Disneyland Parijs

In 1988 begint de bouw van dit gigantische attractiepark en de hotels, die zich bevinden op maar liefst 32 vierkante kilometer grond buiten Parijs. Het totale ontwerp kostte bijna 3,5 miljard dollar, waarbij de eventuele latere uitbreidingen nog niet meegeteld werden. In 1992 werd het park dan officieel geopend. Na de twee vestigingen van Disney in Amerika en een park in Azië was Parijs het vierde park van Disney. Euro Disney kende vlak na de opening niet veel succes. Meer nog, er werd zelfs geprotesteerd tegen het park: het zou de Franse cultuur schaden. In 1994 veranderde de naam in Disneyland Paris en in 1995 begon het park eindelijk bezoekers te trekken.

Het ontstaan van Disneyland Resort Paris

Kasteel Disneyland ParijsIn 2002 opende men het tweede themapark, Walt Disney Studios en de naam veranderde in Disneyland Resort Paris. Het park kent inmiddels verschillende delen. Zo is zijn er de twee themaparken, een uitgaans- en winkeldistrict, zeven hotels, Disneyland Golf, Arlington Business Park Paris en Val de France. Ieder jaar weer wordt het park bezocht door miljoenen mensen uit binnen- en buitenland, ondanks de toch wel wat hoge toegangsprijzen. Ook worden er speciale Disneyreizen georganiseerd. Hierbij vertrekt men voor drie of vier dagen naar Frankrijk. Twee dagen worden gereserveerd voor de reis zelf, de heen- en terugweg, die in veel gevallen per bus worden geregeld. De overige dag, of twee dagen bij een 4-daagse reis, staat in het teken van een bezoek aan Disneyland Parijs.

De namen van Europese designers

Wie voor het eerst in Frankrijk een bezoek brengt aan Disneyland Parijs zal zich wellicht verwonderen over enkele namen van de attracties. Sommige namen komen totaal niet bekend voor en men vraagt zich dan ook wel eens af of er Disneyfilms zijn met personages die zij misschien gemist hebben. Niets is minder waar. Er zijn attracties gerealiseerd over Jules Verne en bijvoorbeeld Leonardo Da Vinci. Dit zijn nog wel de meest bekende namen. In het contract van Disney stond dat er attracties naar bekende futuristische Europese ontwerpers gebouwd moesten worden.

Overige attracties in Disneyland

Personages DisneyEr zijn veel verschillende attracties voor alle leeftijden, zoals achtbanen, treintjes, draaimolens, labyrinten en vele andere spectaculaire, spannende of avontuurlijke attracties. Er lopen verschillende parades, naargelang de tijd van het jaar en er is regelmatig ’s avonds ook vuurwerk boven het grote kasteel. Daarnaast is het voor velen een droom om alle Disney figuren, die in het park rond lopen, in het ‘echt’ te ontmoeten. De figuren lopen op meerdere momenten in het park, staan op speciale plekken voor het maken van foto’s en zijn natuurlijk allemaal tegelijk te bewonderen tijdens de avondparade.

Privacy Policy