Op vakantie in Parijs – Frankrijk

ParijsWie op vakantie naar Frankrijk gaat brengt in de meeste gevallen ook een bezoek aan de hoofdstad. Je kunt zelfs prima in Parijs verblijven wanneer hier je voorkeur naar uitgaat. Voor velen is Parijs de stad van liefde en romantiek, maar voor anderen is en blijft het gewoon de hoofdstad van Frankrijk. Het is de grootste stad van Frankrijk, waar in de gemeente zelf ruim twee miljoen mensen wonen en in het hele stedelijke gebied nog eens ruim elf miljoen. Na London is Parijs de grootste stad van West-Europa en is vooral onder de liefhebbers van stedentrips een populaire bestemming. De Seine snijdt de zogeheten Lichtstad in tweeën. Doordat in het verleden de uitgestrekte vlakte van het gebied met zeven heuvels uit verschillende dorpen bestond, is er in ieder deel van de stad een andere cultuur te ontdekken.

Op de camping in Parijs

Vraag tien Nederlandse kampeerders waar zij de zomer graag doorbrengen en zeker vier zullen het antwoord Frankrijk geven. Het land zelf is erg populair onder de Nederlanders en Parijs en omgeving is voor vele gezinnen en levensgenieters een ideale bestemming met de camper of caravan. De campings die gevestigd zijn in en rond Parijs zijn over het algemeen landelijk gelegen en rijk aan faciliteiten voor jong en oud. Juist omdat de stad zo’n trekpleister is voor het toerisme, zijn er vaak animatieteams aanwezig die de kinderen kunnen vermaken in hun eigen taal. De kwaliteit van de kampeergelegenheden wordt aangegeven met sterren en het aantal sterren bepalen de prijs, die erg op kan lopen.

Verblijven in hotels en pensions

Meer dan tweeduizend hotels hebben zich gevestigd in de Lichtstad. Voor elk budget is er wel een hotel te vinden en de mate van luxe heeft u helemaal zelf voor het kiezen. In Parijs zijn zo ontzettend veel mogelijkheden om te overnachten dat het onmogelijk is ze allemaal te beschrijven. U kunt natuurlijk kamperen of in een mooi hotel verblijven, maar er zijn ook duizenden Bed&Breakfast gelegenheden, compleet ingerichte privévertrekken, chalets, verblijven op basis van logies, pensions en meer om te genieten van een zorgeloze vakantie in de culturele hoofdstad. Voor de jongeren zijn er ook speciale verblijven waar zij met leeftijdsgenoten op kunnen trekken.

Winkelen tijdens je vakantie in Parijs

Champs ElyseesDe straten van Parijs bieden een scala aan eet- en drinkgelegenheden, bars en discotheken, grote winkels en kleine souvenirzaakjes. Kledingzaken bieden alle bekende en onbekende merken, evenals de warenhuizen en andere ondernemingen waar u uren kunt vertoeven. Winkelen in de stad is een bezigheid waar u zich wel elke dag mee bezig zou willen houden. Helaas is shoppen in de hoofdstad wel aan de dure kant. Natuurlijk zijn er veel winkeltjes te vinden waar u herinneringen aan uw verblijf kunt kopen, zoals Eiffeltorentjes van Delfts Blauw of koper, klompen met de beroemde gebouwen van Parijs of bijvoorbeeld muziekdoosjes met de echte straatmuziek. Centre Pompidou is een bijzonder winkelcentrum waar ’s zomers veel straatartiesten optreden en ook Viaduc des Arts is een interessante plaats om te gaan shoppen. Het gerenoveerde treinviaduct is omgetoverd tot winkelcomplex met meer dan 50 winkels en ateliers, waar je op de promenade gezellig kunt wandelen.

Genieten van de natuur rondom Parijs

Bois de boulogne In de gebieden om Parijs heen vindt u meer natuurlandschappen dan in de hoofdstad zelf. Hier is simpelweg te weinig plaats voor. Toch is er ook in de stad zelf genoeg te zien en te doen in de vrije natuur. Er zijn parken, bossen en heuvels waar u kunt genieten van de rust, van een gezellige picknick of u kunt vermaken met leuke activiteiten. Frankrijk kent vier grote rivieren, de Loire, de Rhône, de Rijn en de Seine, waarvan de laatste de stad Parijs doorkruist. Frankrijk is rijk aan natuurgebieden, gebergten, wateren en bossen. Van alle bossen is de Bois de Boulogne in Parijs het meest bekend. Het hele land bestaat voor maar liefst 30% uit bossen.

Privacy Policy