Zo goedkoop mogelijk overnachten met de camper in Frankrijk

Franse KustFrankrijk biedt toeristen eindeloos veel mogelijkheden om in het land te verblijven tijdens de vakantie in het land of een doortocht. Denk aan luxe pensions, bed & breakfasts en natuurlijk hotels. Je kunt echt alle kanten op wanneer je in Frankrijk wilt verblijven. Wil jij zo voordelig mogelijk in Frankrijk met de camper overnachten? Dan zijn er ook meerdere mogelijkheden. Sommige mogelijkheden zijn zelfs gratis! Het is in Frankrijk niet toegestaan om de camper zomaar ergens te plaatsen voor een overnachting. Hier staan boetes op, dus het is ook niet aan te raden om de gok toch te wagen. Er wordt streng gecontroleerd. Ga je met de camper naar en door Frankrijk? Dan zijn de volgende opties het meest voordelig.

Mogelijkheden via de France Passion

France Passion LogoDe France Passion is een club waar je bij terecht kunt wanneer je goedkoop in Frankrijk wilt overnachten. Deze club heeft een gids die je wel aan moet schaffen voor een bedrag van dertig euro. Vervolgens kun je overnachten bij duizenden boerenbedrijven en in wijngaarden door heel het land. Uiteraard is het wel een voorwaarde dat je verblijft bij een onderneming die is aangesloten bij deze club. Wanneer je bij een boerenbedrijf terecht komt, dan heb je vaak ook de kans om deel te nemen aan een proeverij van de producten die door de betreffende boer(in) worden gemaakt. Deze zijn in de meeste gevallen natuurlijk ook te koop. Uiteraard ben je nooit verplicht om deze aangeboden producten te kopen. Je verblijf is gratis.

Mogelijkheden via de Camping-car d’Hôtes

Files in FrankrijkCamping-car d’Hôtes is een soortgelijke organisatie, maar er is wel een belangrijk verschil. Deze organisatie richt zich namelijk op mensen die willen overnachten bij particulieren. Duizenden particulieren stellen buitenruimte beschikbaar voor mensen die er willen overnachten. Ook hier is het verplicht om eerst de gids te kopen voor twintig euro, waarin je natuurlijk ook alle adressen voor een mogelijk verblijf kunt vinden. De meeste particulieren bieden de plaatsen gratis aan, maar soms wordt er een bedrag van een paar euro gevraagd. Er staan in de gids ook adressen met een restaurant. Hier mag je gratis overnachten wanneer je in het restaurant dineert, tegen betaling uiteraard.

Mogelijkheden via Les Amis du Camping car

Les Amis du Camping car is een vergelijkbare organisatie als Camping-car d’Hôtes. Het is zelfs zo dat een deel van de adressen in de gidsen van beide organisaties te vinden zijn. Ook de kosten van de gidsen van deze organisaties zijn gelijk, namelijk twintig euro. Als je echt veel te kiezen wilt hebben aan adressen door heel het land, dan is Camping-car d’Hôtes wel een betere keuze. Deze gids is namelijk veel uitgebreider.

Lekker naar de camping

Vanzelfsprekend kun je ook gewoon op een leuke en gezellige camping in Frankrijk terecht. Ook hier zijn er meer dan voldoende van de vinden. De elektriciteit op campings is, in vergelijking tot de reguliere kampeerplaatsen, aanzienlijk voordeliger. Ook de tarieven voor campers op een gewone camping liggen relatief laag, vooral omdat campings graag mensen met een camper aan willen trekken. Wel iets duurder dan voorgaande mogelijkheden, maar zeker nog steeds goedkoop te noemen.

Privacy Policy