Wat is er te zien?

Er zullen niet al te veel Nederlanders te vinden zijn die niet een keer in hun leven in Frankrijk geweest zijn. Heel wat Nederlanders gaan zo wat ieder jaar naar Frankrijk op vakantie. Niet ten onrechte want dit prachtige land heeft zo ongelooflijk veel te bieden.

Tour

Laten we met het meest bekende spektakel van Frankrijk beginnen, de Tour de France. Ieder jaar staan duizenden Nederlanders langs de route om de renners aan te moedigen, om mooie en spannende foto´s te maken en om van het circus Tour te genieten. De Alp d´Huez wordt zelfs Nederlandse berg genoemd.

Kastelen

Een andere lokker zijn de vele prachtige kastelen, met name langs de Loire en de Cher, waar de Franse koningen en keizers vertoefden en de prachtigste sprookjeskastelen lieten bouwen, waaronder het kasteel van Doornroosje, dat een Amerikaanse toerist zag, tekende en wereldberoemd maakte door het in zijn tekenfilm en in zijn pretparken neer te zetten. Een bezoek aan de kastelen van Chambord, Chenanceaux, Amboise, Blois en vele andere plekken levert een stapel foto´s op waarvan de een mooier is dan de andere. Om die foto´s echt tot hun recht te laten komen moet men ze op een iets groter formaat op glanspapier laten afdrukken, waardoor ze bijna weer tot leven komen. ()

Privacy Policy