De Franse keuken – 3 dingen die je moet hebben geproefd

Iedereen die ook maar iets heeft met Frankrijk zal je al gauw kunnen vertellen dat de Franse keuken ronduit verrukkelijk is. Voor veel Fransen zijn de drie dagelijkse maaltijden het hoogtepunt van de dag.

Een Frans ontbijt bestaat vaak uit een warme drank met stokbrood of een croissant. De lunch in Frankrijk bestaat vaak uit een hoofdgerecht waar al dan niet een klein voorgerecht aan vooraf gaat. Als afsluiter van de lunch wordt vaak wederom een warm drankje genomen.

De reizigers onder ons zullen het kunnen beamen, in Frankrijk wordt bij vrijwel elke maaltijd vers brood gegeten. Dit komt veelal doordat aardappelen (en ook frieten) als groente worden beschouwd in het zuiden. Daarnaast staat Frankrijk natuurlijk bekend om haar wijn. Door de eeuwenoude traditie en internationale bekendheid wordt Franse wijn vaak als standaard gezien voor bijna elke andere wijn ter wereld.

Hieronder vindt je een aantal typische Franse gerechten die je als Frankrijk liefhebber moet hebben geproefd!

  1. Andouillettes

    Ze worden gemaakt van de ingewanden van varkens of koeien en worden beschouwd als een typisch Frans gerecht. Op het eerste gezicht lijken Andouillettes op gewone witte worsten maar ze zijn vaak sterk gekruid. Net als het Schotse Haggis hebben Andouillettes een beruchte reputatie wat betreft de smaak.
  2. Crêpes
    classiccrepessuzette_66236_16x9Crêpesworden beschouwd als een nationaal gerecht in Frankrijk en het zijn in principe dunne pannenkoeken gemaakt van meel of boekweit. Er bestaan verschillende manieren om Crêpes te bereiden waarvan te bekendste waarschijnlijk de crêpes Suzette is, een pannenkoek geflambeerd met suiker.
  3. Boeuf bourguignon
    julia 3.1Het is een zeer bekend nationaal Frans gerecht en wordt in vrijwel elk huishouden gegeten. We hebben hier te maken met een stoofpot die bereid wordt met een hoop knoflook, uien, tijm, laurier en champignons. Afhankelijk van de streek wordt de smaak versterkt door cognac, sterke rode wijn of soms zelfs allebei.

(dank aan: culirama)

Privacy Policy