Op vakantie met de kinderen? Frankrijkgek geeft advies!

Je raad het natuurlijk al, Frankrijk biedt voor iedereen wat wils. Ouderen kunnen rustig een huisje huren in de Franse heuvels, jongeren kunnen helemaal los gaan in Lloret de Mar en avonturiers hebben een hele kluif aan de Franse Alpen.

Maar natuurlijk zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden voor het hele gezin. Op vakantie gaan met de kinderen betekent naast veel actie ook genoeg rust. Frankrijk wordt vaak gezien als het perfecte land voor een autovakantie en daarom hebben we hieronder een kort lijstje samengesteld van een aantal bestemming waar je gezellig met het hele gezin van kunt genieten.

Parijs, Disneyland en nog veel meer

Een van de meest populaire bestemmingen in Frankrijk is natuurlijk Parijs. De stad van de liefde, van de mode, van het stokbrood en van de Eifeltoren bied genoeg spanning, rust en avontuur voor het hele gezin.

disneylandparijs

Naast het avontuurlijke Disneyland Parijs zijn er in de stad meer dan genoeg parkjes en speeltuintjes waar je in alle rust kunt genieten van een zonnige dag. Zo hebben andere bekende attracties in de stad zoals de Eiffeltoren en Arc de Triomphe ook naastgelegen speeltuintjes waar de kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn.

Actie in Normandië

Een klassieke aanrader is een bezoek naar Normandië. Naast de rijke historie en de relatief korte afstand tot Nederland is de westkust van Frankrijk prachtige bestemming voor het hele gezin.

normandie1

Cultuur snuiven en een van de bekendste slagvelden uit de tweede wereldoorlog van dichtbij meemaken is perfect voor de historici onder ons. De kinderen kunnen zich altijd vermaken in de vele dierentuinen, pretparken en klim gelegenheden aan de kust.

Kastelen bouwen Loire-streek

Tevens aan de westkust van Frankrijk vindt je een aantal prachtige zandstranden waar je prima met de kinderen naartoe kan. Vooral in de zomer is de Atlantische Loire-streek populair bij toeristen vanwege het mooie weer, prachtige uitzicht en de schone stranden.

Naast geweldige golven in zee heb je hier tevens (zand)kastelen, paleizen en het geweldige historische park Puy du Fou waar je oud-Frankrijk van dichtbij kunt meemaken.

Privacy Policy